Flexodrukkerij

Het creëren van een schitterende bedrukking voor uw verpakking is onze kracht. Hiervoor maken wij gebruik van de Flexo-druktechniek. In 2012 zijn wij, als eerste breedbaandrukkerij in Nederland, door ESKO Artwork gecertificeerd als HD-flexodrukkerij. Tevens is ons zusterbedrijf FPC door ESKO gecertificeerd als HD-lithograaf. Het is onze visie om de HD-flexotechnologie te combineren met het full color drukken, om zo te komen tot de hoogst mogelijke drukkwaliteit met zo min mogelijk kleuren. Voor de omschakeling van traditionele flexodruk naar HD-flexo, is ons gehele drukproces geoptimaliseerd. De lithograaf heeft zich volledig verdiept en gespecialiseerd in de nieuwste reprografische mogelijkheden op het gebied van HD-flexo en beschikt ook over HD-flexo rastersoftware. In onze drukkerij beschikken wij over de meest moderne drukmachines van Comexi, welke kunnen bedrukken tot en met tien kleuren en geschikt zijn voor het drukken van zowel zeer grote als zeer kleine oplages. In ons drukvoorbereidingstraject maken wij gebruik van een HD-laser met 4000Dpi voor het vervaardigen van de drukplaten en -sleeves. Bij HD-flexo zijn de ‘pixels’ verfijnd van 2400 naar 4000Dpi, wat samen met de zogenaamde microcell (hardware) en rastertechnologieën (software) een zeer scherp en nauwkeurig drukresultaat geeft. Wij beschikken tevens over zeer moderne randapparatuur op het gebied van kleurmanagement, viscositeitscontrole en digitale video-web controle.

Kleurmanagement
Om tijdens het drukken exact de juiste kleuren te hanteren, maken wij gebruik van een automatisch doseringssysteem. Vooraf worden de juiste kleuren bepaald, die vervolgens via een fotospectraalmeting met een koppeling naar het “ink formulation program”, exact op kleur worden aangemaakt door het doseringssysteem.

AVT videoweb
De bedrukking staat tijdens het drukproces onder constante controle met behulp van een automatisch controlesysteem. Tijdens de drukgang wordt, aan de hand van een vooraf goedgekeurd beeld, volledig automatisch en met een zeer hoge frequentie het drukbeeld gescand op eventuele afwijkingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Het bedrukken van verpakkingen is per definitie geen duurzame activiteit. Wel nemen wij, als het aankomt op maatschappelijk verantwoord ondernemen, zeker onze verantwoordelijkheid. Ons beleid is erop geënt om met zo min mogelijk drukkleuren een maximaal resultaat te bewerkstelligen. Iedere PMS kleur die wordt uitgespaard bespaart onder andere polymeerplaten of sleeves, oplosmiddelen, inkten en materiaalafval. Bij deze redenatie is een drukbeeld van vijf kleuren dus zo’n vijftig procent duurzamer dan een drukbeeld van tien kleuren. Als klant heeft u daarvan een groot kostenvoordeel, terwijl tegelijkertijd het milieu wordt gespaard. Een duidelijke win-win situatie. Daarnaast scheiden wij het afval en stellen, waar mogelijk, ons afval ook ter beschikking voor recycling. Onze naverbrandingsinstallatie filtert tijdens het drukproces schadelijke stoffen uit de drooglucht, vóórdat deze worden uitgestoten. Tevens beschikken wij over een terugwininstallatie welke de vloeistoffen die in het drukproces worden gebruikt reinigt, zodat deze kunnen worden hergebruikt. Ook wordt gebruik gemaakt van warmte-terugwinsystemen. Met dit beleid en de genomen maatregelen proberen wij de risico's voor mens en milieu tot een minimum te beperken.