Betaalbare short runs met Smart Digital Flexo van VIV!

Logo SDF

U wilt graag een prachtige bedrukking voor uw verpakking, maar wel in een kleine oplage. Verpakkings Industrie Veenendaal denkt met u mee en realiseert tevens een kostenbesparing op uw drukwerk. Hoe wij dit doen? Middels Smart Digital Flexo (SDF): een drukproces dat uitermate geschikt is voor short runs.

Smart Digital Flexo is een innovatie die alle voordelen van digitaal drukken combineert met de kwaliteit en kleurconsistentie van PANTONE® kleuren. Met de toevoeging van 3 extra kleuren aan het CMYK-kleurenpallet kan circa 90% van de PANTONE® kleuren worden bereikt, in tegenstelling tot een bereik van circa 60% bij full colour druk.

Opdrachtgevers met kleine drukopdrachten (short runs), zijn kostentechnisch vaak veroordeeld tot full colour drukken. Met behulp van inktpuntjes, ofwel rasters, kan de PANTONE® kleur benaderd worden. Dit wordt gerealiseerd middels vier zogenomende CMYK-kleuren (cyaan, magenta, yellow, black). Echter, de full colour kleur matcht meestal niet exact het origineel. Hiervoor is vaak nog een aantal aanpassingen noodzakelijk. Het kwalitatieve verschil tussen PANTONE® kleuren en het full colour drukken is vaak groot en ook duidelijk waarneembaar. Zo ook voor de consument. Smart Digital Flexo maakt het verschil middels de eerder genoemde toevoeging van drie extra kleuren aan het kleurenpalet. Het gaat hierbij om oranje, groen en violet.

PANTONE waaier rond

Enkele voordelen van Smart Digital Flexo:

  • Gereduceerde druk(voorbereidings)kosten
  • Betaalbare short runs
  • Groot kleurbereik en constante kleuren
  • Geen minimale afname
  • Combinatiemogelijkheid voor verschillende referenties binnen 1200mm. baanbreedte.

Bent u benieuwd of Smart Digital Flexo ook voor u geschikt is? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook vast een kijkje nemen op de website van Smart Digital Flexo® voor meer informatie.