Machine Flexo F2 MC10

…en dat is drie: VIV breidt machinepark uit!

 

…en dat is drie: VIV breidt machinepark uit!

Maar liefst vier weken duurde het, maar hij staat! De nieuwe Comexi drukpers FLEXO F2 MC10 is klaar voor gebruik. Het machinepark van VIV telt na deze toevoeging maar liefst drie ultramoderne flexo drukmachines.

Deze machine is speciaal ingericht voor de vernieuwde druktechniek: Smart Digital Flexo (lees hier meer over SDF).

Vaak gaat er tijdens het drukproces veel tijd verloren aan het ombouwen van de machine en het mengen van de kleuren. Deze nieuwe drukmachine, ingericht voor Smart Digital Flexo,  is uitgerust met een vast kleurenpalet bestaande uit CMYK + oranje, groen en violet waarmee circa 90% van alle Pantone kleuren kan worden gedrukt. Omdat er veelal op transparante folie wordt gedrukt is ook de kleur wit nodig. Met dit standaard kleurenpalet is er tijdens het wisselen tussen drukorders veel minder tijd benodigd voor het ombouwen van de machine, wat efficiënter werken mogelijk maakt en daaruit voortvloeiend dus ook kostenbesparing. En dit maakt dat ook zeer kleine oplages tegen scherpe prijzen kunnen worden geleverd.

Daarnaast is deze machine uitgerust met in-line spectraalmeting waardoor de kleuren constant zullen zijn. Door de ruime baanbreedte van 1200 mm is er de mogelijkheid om meerdere referenties naast elkaar te drukken.

Uw verpakkingen ook op onze machine? Neem vrijblijvend contact met ons op.