Wikkelfolie

Wikkelfolie

Wilt u dat uw pallets met producten netjes aankomen bij uw klant? Dan is het verstandig om ze niet alleen netjes op de pallet te stapelen, maar er ook voor te zorgen dat ze stevig op de pallet staan. Dit kunt u doen door de pallet helemaal in te wikkelen met wikkelfolie (ook wel rekfolie, rekwikkelfolie en stretchfolie genoemd). Dit biedt een extra beschermlaag en het houdt alles stevig op de plek. Ook tijdens vervoer!

Wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is handig om een maat te nemen die past bij uw inpakafdeling. Als u veel met de hand werkt, is het handiger om te kiezen voor wikkelfolie voor handmatig wikkelen, deze wikkelfolie weegt namelijk een stuk minder en we hebben hier zeer handige dispensers voor!

Wikkelfolie advies

Heeft u advies nodig over welke wikkelfolie het beste bij uw zending past? Neem gerust contact met ons op via de mail, chat of telefoon. Onze specialisten helpen u graag verder! Bent u op zoek naar een soort wikkelfolie welke wij niet op onze shop hebben staan? Contacteer ons en we gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Wikkelfolie: zwart of transparant

Wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwart en transparant worden het meest gebruikt. Een transparant folie is vooral handig als er verschillende producten op de pallet staan en het belangrijk is dat snel gezien kan worden waar een bepaald product staat. Zwart en witte wikkelfolie zorgt voor een stukje extra bescherming; niemand kan zien wat er op de pallet staat. Tevens leveren we ook verschillende kleuren wikkelfolie: rood, groen, blauw en geel. Deze zijn echter wel transparant-gekleurd. Er kan dus nog doorheen gekeken worden.

Alle soorten folie die verkrijgbaar zijn bij VIV, of ze nu transparant of zwart zijn, rekken goed mee en bieden een effectieve en weersbestendige bescherming van al uw producten. De diktes van het folie variëren van 15 tot en met 35 micron. Hierdoor kunt u precies het type folie kiezen dat past bij uw producten. Kies bij zware producten altijd voor wat stevigere rekfolie!

Verzenden met stretchfolie of wikkelfolie

Stretchfolie, zoals wikkelfolie ook wel eens genoemd wordt, is ideaal voor het verzenden van grote producten. Als deze bijvoorbeeld met de vrachtwagen vervoerd worden, komen ze veel in aanraking met stof en vocht. Het stretchfolie voorkomt dat uw producten hierdoor beschadigd raken. Bij VIV koopt u precies het juiste wikkelfolie voor uw producten.

Zo verkopen we bijvoorbeeld handige handwikkelfolie met een dikte van 20 micron. Deze handrollen zijn met een breedte van 50 centimeter net wat breder dan de minirollen, maar nog steeds heel handzaam. Om deze extra handzaam te maken, leveren we ook zeer handige dispensers voor wikkelfolie. Binnen een paar slagen hebt u hiermee een pallet volledig ingepakt! Ook verkopen we stevige machinerollen. Deze rollen hebben een totaal gewicht van 16 kilo. 

VIV: wikkelfolie van de beste kwaliteit

Bij Verpakkingsindustrie Veenendaal houden we er van om onze klanten snel te kunnen leveren, daarom leveren wij doorgaans binnen 24u. Bestelt u op werkdagen voor 15:00, dan heeft u de bestelling de volgende dag al in huis! Bij orders met een orderwaarde tot €100 (ex. btw) vragen wij een bijdrage in de transportkosten van €9. Alles daarboven wordt franco verzonden: u profiteert dus van gratis verzending!